REVIEW INDONESIA VS MALAYSIA ( KUALIFIKASI PIALA DUNIA QATAR 2022 )



Haloo Football Mania!
Sayang sekali gol Malaysia di menit-menit akhir memupuskan harapan Indonesia untuk meraih 3 point di kandang dalam ajang Kualifikasi Piala Dunia Qatar 2022 Zona Asia. Permainan timnas sebenernya sudah sesuai dengan skema. Namun kenapa terlihat tidak berjalan dengan baik? Apa penyebabnya dan kenapa Sadil dan Zulfiandi diganti sangat awal di babak kedua?

Bakalan gw bahas lengkap di video ini jadi nonton sampai habis ya 🙂

Jangan lupa Like,Comment, SHARE & SUBSCRIBE 🙂

FOR BUSINESS INQUIRIES:
Email : eduardoadam20@gmail.com
INSTAGRAM (DIRECT MESSAGE) :

Fresh by Ikson Music promoted by Audio Library

#eduardoadam #indonesiavsmalaysia2019 #kualifikasipialadunia

source: https://kythuatmarketingonline.com

Xem thêm các bài viết về Du Lịch: https://kythuatmarketingonline.com/category/du-lich/

38 thoughts on “REVIEW INDONESIA VS MALAYSIA ( KUALIFIKASI PIALA DUNIA QATAR 2022 )”

  1. Tolonglah orang Malaysia yang komen dalam ni….janganlah nak kutuk2 lagi tak baik ,yang penting Harimau Malaya dah menang tu yg pnting….aku sndiri pun sakit hati tengok supporter Indo ni…sampai ksian ultras Malaya ada yg patah tangan…tapi sekurang-kurangnya Team Malaysia dah menang….salam dari Sabah…

  2. Ya bagus klo smpai di banded FIFA, artiny Indonesia tak dilibat dievent event international, karena memang Timnas buang buang duit tak ada hasil,
    Juga bisa menjadi lebih dewasa

  3. Kalau msia vs indo sya sokong Msia
    Kalau indo vs Thai sya sokong Indo
    Kalau indo vs Viet sya sokong indo
    Kalau indo vs mana2 negara lain selain msia saya sokong indo. Tapi kenapa warga indo tetap membenci msia. Harusnya kita bersama sebagai serumpun yg hebat sikapnya, hebat akhlaknya dan bgus layanan terhadap tetamu. Cool lah bro…

  4. Seluruh warga dunia telah saksikan bertapa supporter indo wataknya keji/hina/jijik dan mentality nya sangat2 buruk… sumgguh memalukan…kampungan betul niiii……

  5. Tahniah malaysiaku..perlawanan yg mendebarkan..golll last mnit tu yg memberi seribu kepuasan..hampir2 nk menitiskan air mata tu..😢😢😢

    Jgn lupa singgah channel saya dan sudi2 la subscribe yerr..teruskan support gaissss..tq 👍👍👍

    Salam dari malaysia ✌

  6. SIMON PELATI TAEK…baru unggul satu kosong aja udh himboh pemain untuk bertahan main stengah lapangan… GITU AJA BILANGE AKAN MENJANJIKAN PERMAINAN YG MENYERANG SEMANGAT 45. pelati gobloook, mili pemain kok itu" aja. ..pemain iku gk dari thn ke tahun baik terus maine…IVAN DIMAS dlu bagus maine…sekarang taun ini paya maine, mbulet ngiringan, BUKTINYA TIAP PERTANDINGAN DI LIGA 1 SOPIE

  7. Bukan salah Malaysia jika Indonesia kehilangan tenaga.Siapa suruh kamu ambil pemainnya yang sudah tua-tua.Byk lg pemain di Indonesia U-19 yg lebih bagus dari kuda2 tua korang tu.

  8. Sedih plk aku baca komen2 penyokong indonesia yg baik2 yg pemikiran yg positif dn subjektif..terus kn sokongn kpda skuad anda tp hukuman ttp hukumn kpda penyokong yg tk bertamadun dan hati hitam krna dendam taksub kpd pemimpin yg dh lma mati yg mnigalkn kesan negatif kpda generasi indonesia skrg..pemimpin skrg kna buaaat sstu buang sejarah lma buka minda menuju kearh inovatif inovasi dan kreaktif iatu wawasan 2020..anda generasi muda blh maju kn indonesia dr segi ekonomi dan sukan..igt kita sedara islam 1agama bkn musuh musuh kita kafir yahudi..bkn ssm kita wahai anak muda indonesia sedar la semua hak allah..

  9. DEAR FIFA AND AFC
    Please banned GBK from hosting any match between indonesia and other country..they are strange and such a non civilised manner show by the fans and try to attacking malaysian player and fans..we as malaysian are very pretty shame on it..

  10. Di timnas senior gak akan pernah sukses karena masih ada pemain2 yg gak pantas masuk timnas selain karena mainnya masih suka gaya2an/nampang/pamer/sok hebat tapi kemampuan & kontribusinya untuk kemenangan timnas yg penting2 gak ada alias nihil/jeblok, jadinya timnas gak pernah sukses/hanya sbg tim pelengkap doang.

  11. Hahahaha .. suppoter terbodoh .. sudah viral satu dunia semua liat suppoter indo kayak monyet … Ini ya di namakan MENDONIA yg kalian mahu .. salam 3-2 ..

  12. Salah malaysia,bukan slah Simon..Cuba Malaysia tarik diri tanpa main confirm Indonesia menang..salah sumareh sebab jaringkan 2 gol

  13. Bukan salah pemain indonesia.. tapi kekalahan disebabkan penyokong indonesia.. penyokong boleh bikin memenangkan dan menjulang kekalahan yg memberi satu kemaluan kepada negara.. 😎😬3-2🤐

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *